CV

  Her på siden kan du få viden om, hvordan du opbygger et målrettet CV, så det bedst muligt matcher det job, du søger.

  Du kan også finde eksempler på CV’er og downloade en af vores skabeloner.

  Hvis du har svært ved at sætte ord på dine kompetencer, kan du her på siden finde et godt værktøj. 

  God fornøjelse!

  Hvilken type CV skal du vælge?

  Formålet med dit CV er at få dig til et jobsamtale.

  Ofte starter arbejdsgiverne med blot at skimme dit CV for at vurdere, om du har de ønskede kompetencer og den ønskede erfaring. Det gælder derfor om at sikre, at dit CV er overskueligt, tydeligt og ikke mindst målrettet det job, du søger. Derfor må det endelig ikke være et standart CV.

  Jobsøgning---Rekrutteringsanalysen-2022--s10

  Kilde: Ballisagers rekrutteringsanalyse 2022

  Der findes flere forskellige måder at udarbejde et CV på.  Nedenfor finder du en beskrivelse af 2 mest typiske CV-typer.

  Kronologisk CV

  Den mest anvendte CV-type er det kronologiske CV, og det er derfor genkendeligt hos arbejdsgivere. Det er en god CV-type, hvis du søger job, der ligger direkte i forlængelse af din erhvervserfaring. Det kronologiske CV fremhæver nemlig din faglige udvikling, dit uddannelsesniveau og din personlige transformation, efterhånden som din karriere tager fart.

  Her fokuserer du på din ansættelseshistorik startende med angivelse af nuværende eller seneste ansættelsesforhold. Du angiver en tidsmæssig struktur på både erhvervserfaring og uddannelse. Under din ansættelse uddyber du med ansvarsområder, arbejdsopgaver og resultater. 

  Vær opmærksom på, at det skal afspejle relevant joberfaring og give et overskueligt indblik i dit karriereliv for arbejdsgiveren.

  Kompetence-CV

  Et kompetence-CV kan være det rigtige valg for dig, hvis det job, du søger ikke ligger i forlængelse af din erhvervserfaring. Det er velegnet at anvende ved job- eller karriereskifte, eller hvis du søger over i en ny branche. Det kan også være velegnet, hvis du er nyuddannet, har haft projektansættelser eller ikke har særlig meget relevant erhvervserfaring. 

  Fokus i et kompetence-CV  er på at fremhæve dine kompetencer i forhold til ny arbejdsgiver. Fremfor en detaljeret beskrivelse af dit karriereliv, retter du modtagerens opmærksomhed hen på, hvordan dine relevante kompetencer kan anvendes i en ny jobfunktion hos dem. Med andre ord skal du konvertere dine eksisterende kompetencer over i deres virkelighed. Du må gerne give eksempler på, hvordan din arbejdsindsats skaber værdi for dem.

  Foruden kronologisk CV og kompetence-CV findes der fx også hybrid-CV, grafisk CV inklusiv port folio, projekt CV til konsulenter og projektansatte. 

  Forstå forskellen på de 2 klassiske CV-typer

  Er du i tvivl om CV’ets opbygning, hvilke elementer der skal med, og hvordan du viser dine kompetencer bedst? Forstå forskellen på de to mest benyttede CV’er og hvilket CV, som passer bedst til din nuværende situation og det job, du søger.

  Se videoen og få en større succesrate på invitationer til jobsamtaler.

  Arbejdsark til CV'et 

  Arbejdsarket knytter sig til videoen om CV’ets opbygning og dit valg af CV-type.

  Læs med i arket, mens du lytter til videoen og se eksempler på, hvordan du præsenterer dine kompetencer bedst. Vi viser dig også, hvordan du med fordel inddeler dine kompetencer og sætter struktur på dine tidligere ansættelser. Du bliver også bevidst om, hvad der passer bedst til din jobsituation.worksheet_cv_typer

  Download arbejdsark Se alle arbejdsark her

  CV'ets indhold

  Uanset hvilken CV-type, du vælger, så skal du ALTID målrette dit CV til den stilling, du søger. De fleste arbejdsgivere læser nemlig dit CV før de læser din ansøgning. Det betyder, at du kan risikere, at de ikke når til din motiverede ansøgning, hvis ikke dit CV står fuldstændigt skarpt i forhold til stillingen, du søger. 

  ”88% af arbejdsgiverne vil hellere have et personligt udarbejdet CV end en henvisning til LinkedIn, og 81% af arbejdsgiverne læser CV’et før ansøgningen."  

  Konsulenthuset Ballisager, Rekrutteringsanalyse 2020.

  Du kan med fordel begynde med at lave et brutto-CV, hvor du under alle ansættelser beskriver dine arbejdsopgaver, ansvarsområder og resultater. Herefter vil det blive nemmere for dig at målrette dit CV til den enkelte stilling. 

  Nedenfor kan du finde information om, hvilke afsnit dit CV bør indeholde, uanset hvilken type CV, du vælger at bruge. 

  Vigtigheden af en god profiltekst

  Profilteksten på dit CV er et koncentrat af, hvad du kan og vil. Den giver et hurtigt og præcist billede af din baggrund, og hvor du vil hen karrieremæssigt.

  Se vores video om hvordan du kommer i gang med at skrive en målrettet profiltekst. Teksten skal omskrives og målrettes hver ny arbejdsgiver, så den giver modtageren indblik i, hvilken betydning din ansættelse vil medføre.

   

  Download CV-skabeloner

  Mangler du eksempler på, hvordan man kan bygge et CV op eller en CV-skabelon?

  Et vellavet CV er nøglen til nye jobmuligheder og kan fremme din karriere. Det kræver, du sætter ord på dine kompetencer og resultater. Spor dig ind på rette valg af skabelon, og målret dit CV specifikt hver gang du søger nyt job.

  Mangler du yderligere grafisk inspiration til dit layout, så gå på opdagelse hos siden: www.canva.com

  Kronologisk CV

  Nedenfor finder du eksempler og skabeloner på det kronologiske CV, hvor det primære fokus er at beskrive indhold og resultater under hver enkelt ansættelse.

  Det kronologiske CV er velegnet, hvis du søger stillinger, der ligger i forlængelse af dit nuværende job. Det er med andre ord egnet, hvis du vil søge videre/opad indenfor den samme stillingstype.

  Vær opmærksom på, at du kan opleve udfordringer med at downloade skabelonerne i word via smartphone og tablet.

  CV salg og supervisor kopier

  Download skabelon Se CV-eksempel Se alle skabeloner her

  Indkøber

  Download skabelon Se CV-eksempel Se alle skabeloner her

  CV - kronologisk - billede

  Download skabelon Se CV-eksempel

  Jens Jensen CV

  Download skabelon Se CV-eksempel Se alle skabeloner her

  Kompetence-CV

  Nedenfor finder du et eksempel på et kompetence-CV.

  Det er specielt velegnet, hvis du vil skifte karrierespor, har haft forskellige typer stillinger indenfor forskellige brancher, vil søge ”ned” ad karrieretrappen eller er nyuddannet.

  Det er også velegnet til at forkorte et langt CV til et overskueligt overblik. 

  Vær opmærksom på, at du kan opleve udfordringer med at downloade skabelon i word via smartphone og tablet. 

  CV - kompetencestyret - billede

  Download skabelon Se CV-eksempel

  Nedenfor finder du eksempler på Hybrid-CV'et, som er en kombination af et kronologisk CV og et kompetence CV.

  Du kan med fordel bruge denne CV-type, når det er relevant at vise en forside med et opsummeret overblik over din karriere og dine kompetencer.

  Et hybrid-CV er også velegnet, hvis du har mange ansættelser bag dig og gerne vil vise den røde tråd i din karriere overfor modtager.

  Vær opmærksom på, at du kan opleve udfordringer med at downloade skabelonerne i word via smartphone og tablet.Kontorassistent kopier

  Download skabelon Se CV-eksempel Se alle skabeloner her

  CV - hybrid

  Download skabelon Se CV-eksempel Se alle skabeloner her

  10 gode råd til CV

  • Skriv konkret, målrettet og relevant i forhold til de stillinger, du søger. Hver gang!
  • Pas på med klichéer og uklare formuleringer – vær konkret
  • Skriv det vigtigste først - det gælder både datoer, som skal være i omvendt kronologisk rækkefølge, og oversigten over arbejdsopgaver, resultater og andet
  • Vælg et overskueligt og professionelt layout
  • Benyt overskrifter, punktopstillinger og luft mellem afsnit, da det gør dit CV mere læsevenligt og skaber overblik
  • Sørg altid for, at du og en anden har tjekket dit CV for fejl
  • Brug ikke talesprog, forkortelser og smileys
  • Referencer hører ikke til i CV’et med mindre at de efterspørges i et stillingsopslag. Dem tager du med til jobsamtalen
  • Konverter dit CV til pdf-format inden du sender det
  • Gør dig umage og pynt ikke på sandheden – informationerne skal være korrekte

  Tag en Talenttest

  Talenttesten giver dig overblik over dine stærkeste talenter i arbejdslivet.

  Så hvis du ønsker at blive klar over dine egne styrker og ressourcer, og måske få ny inspiration til din afklaring eller jobsøgning, så brug ca. 15 min på at tage testen. Testen består af 68 spørgsmål, og du bør svare så ærligt som muligt, og undgå at give neutrale svar.

  Du får svar med det samme på hvilke arbejdstalenter, der giver dig energi.

  TT38-Talenttest

  Tag en Talenttest Se alle test her

  Sæt ord på dine kompetencer

  Jobsøgning---Jobsøgningsstrategier---Miniguide_Kompetenceafklaring-s3_STARKpile-1

  STARK(K) Modellen

  En væsentlig del  af dit CV handler om at få sat ord på dine kompetencer.

  Dine faglige kompetencer udvikles og opnås gennem uddannelse, læring, viden og erfaringer. De personlige kompetencer er dine grundlæggende menneskelige egenskaber, holdninger, selvindsigt og erfaringer. Det er de egenskaber, som har indflydelse på, hvordan du tackler og udfører dit arbejde i det daglige og i samarbejde med andre.

  Har du svært ved at komme igang med at lave et godt og fyldestgørende CV, der viser alle dine kompetencer, så kan du få hjælp her.

  Uanset om du tilegner dig nye eller styrker nuværende kompetencer i forskellige situationer, så kan du ved hjælp af STARK(K)-modellen få sat ord på din adfærd samt dine faglige og personlige kompetencer. Ved at få sat ord på adfærd og kompetencer bliver du også bevidst om udfald, resultater og din læring af en specifik opgave eller situation.

  Få en skabelon til afklaring af kompetencer

  Nedenfor kan du se 2 eksempler på, hvordan STARK(K)-modellen kan anvendes.

  Vi har angivet en række spørgsmål i modellen som inspiration.starkk_model_1-ny_s

  Eksempel 1   Eksempel 2

  Nedenfor kan du downloade en skabelon, så du selv kan komme i gang med at få afklaring over, hvilke kompetencer, du besidder.

  Tag udgangspunkt i din situation eller dit specifikke behov, når du udfylder STARK(K)-modellen.

  starkkmodel_tom_s

  Download skabelon Se alle skabeloner her

  Download vores miniguides

  Miniguide om CV

  Læs og download miniguiden om CV og få inspiration til, hvordan du opbygger dit CV. Vigtigst af alt, skal du huske på at målrette dit CV specifikt til ny arbejdsgiver hver gang!

  miniguide_cv_1

  Download Miniguide

  Miniguide om kompetence-afklaring

  Dine kompetencer er det, du skal profilere dig på i hele jobsøgningsprocessen. Derfor er det vigtigt for dig at kende dem. Læs og download miniguide om kompetenceafklaring, og få værktøjer til at få afdækket dine kompetencer. 

  Miniguide---Kompetenceafklaring-s

  Download Miniguide